KOM IN ACTIE

WORD OOK E-RANGER

€10,00 p.m.

Met €10,00 per maand draag je bijvoorbeeld al bij aan camera-traps om leefgebieden van beschermde diersoorten beter te kunnen beschermen! Daarnaast krijg je een officieel ICF E-Ranger certificaat. Wist je dat je gift aan een ANBI mag u aftrekken in uw aangifte inkomstenbelasting? Doe hier dus je voordeel mee!

Ander bedrag p.m.

Met bijvoorbeeld € 15,00 per maand draag je bijvoorbeeld al bij aan het bouwen van een nieuwe school, of het trainen van een nieuwe Ranger! Daarnaast krijg je een officieel ICF E-Ranger certificaat. Wist je dat je gift aan een ANBI mag u aftrekken in uw aangifte inkomstenbelasting? Doe hier dus je voordeel mee!

Eenmalig, namelijk

Met een bedrag naar keuze per maand draag je bijvoorbeeld al bij aan de aanschaf van een nieuwe Jeep of het introduceren van bijvoorbeeld een olifant! Daarnaast krijg je een officieel ICF E-Ranger certificaat. Wist je dat je gift aan een ANBI mag u aftrekken in uw aangifte inkomstenbelasting? Doe hier dus je voordeel mee!

SAMEN MAKEN WE VERSCHIL

DOE JE MEE?

Wist je dat er steeds minder leven is in de natuur? Dat er elke 2 seconden een stuk bos ter grootte van een voetbalveld verdwijnt? En dat wereldwijd de omvang van populaties zoogdieren, vissen, vogels, reptielen en amfibieën gemiddeld met 68% is afgenomen sinds 1970? Deze trend zet zich helaas nog door. Wij proberen deze trend in vergeten parken en gebieden terug te draaien. We hebben jou daar wel voor nodig.

Dank aan onze vrijgevige E-Rangers!

Philip Pattynama

“Ik vind het enorm belangrijk dat we onze laatste biodiversiteit goed beschermen. Al helemaal als gebieden minder krijgen, dan wil ik daar graag een verschil maken.”

Romee Bakels

“Ik vind het héél belangrijk om de verschillende diersoorten op aarde te behouden en stroperij zoveel mogelijk te voorkomen. Ik wil daar graag meer aandacht in steken en anderen enthousiasmeren om zich hier ook voor in te zetten. The ICF streeft deze doelen na, daarom ben ik E-Ranger geworden. “

Boy van den Berg

“Ik steun the International Conservation Fund omdat de dieren niet horen te lijden door de gruwelijke daden van de mens. Wij horen dit ook weer op te lossen en zo draag ik mijn steentje bij.”

Jocelijn Houba

“Dieren zoals de krachtige olifant worden zeer ernstig bedreigd en het is ontzettend erg voor ons als mensheid dat we dat laten gebeuren. Daarom steun ik ICF!”

Al bijna 4 jaar zet International Conservation Fund zich – samen met donateurs, onze partnerstichtingen, vrijwilligers, het bedrijfsleven, lokale bevolkingen en regeringen – in voor wilde dieren en hun leefomgeving. En er wordt sucess geboekt! Zo werd in Brazilië 60 miljoen hectare Amazonewoud beschermd, steeg het aantal berggorilla’s, lopen er in Roemenië na 200 jaar weer wilde bizons rond, daalde de import van haaienvinnen in Hong Kong met 50% en werd in China ivoorhandel verboden. En dat is nog maar een greep uit de resultaten van goede doelen wereldwijd! Bijdragen aan stichtingen helpen dus echt. Het is altijd aan de donateur zijn project en of stichting uit te kiezen waar deze het meeste vertrouwen in heeft. Let daarbij wel goed op ANBI keurmerken en andere keurmerken die vertrouwen geven.

Van elke euro die wij dit jaar ontvingen, ging in totaal 100 cent naar natuurbescherming in het buitenland, awerness, voorlichting & educatie. Kosten zoals beheer, administratie, personeel en kantoorruimte e.d. worden niet betaald door onze donateurs. Deze worden betaald door filantropen die vertrouwen hebben in onze aanpak, subsidies maar ook bijvoorbeeld door de verkoop van producten. Volgens het CBF mag van elke euro die een goed doel ontvangt 20 cent worden besteed aan overheadkosten. Wij doen daar dus een extra schepje bovenop door dit naar 0 te brengen.

The ICF streeft ernaar om binnen tien jaar in de huidige Forgotten Parks zoals het Upemba en Kundelungu National Parks in Congo een florerende wildlife populatie te hebben opgebouwd en daarnaast de regio zodanig heeft kunnen stabiliseren dat de gebieden zelfvoorzienend kunnen zijn door bijvoorbeeld de toerisme weer te kunnen opbouwen. ICF zal een toonaangevend toneel creëren waar iedereen ter wereld kan zien wat voor een belangrijk werk er in deze gebieden gebeurt en uitlichten wat er nog aan werk verricht zal moeten worden om de wereld een toekomst te bieden waarin mens, dier en natuur hand in hand kunnen leven.